Minipojille kokemusta Kauhajoelta
Julkaistu: 25.10.2020 00.00

Lapuan Korikobrat - Kokkolan NMKY 59 - 42 (19-7, 7-13, 15-12, 18-10)

Akseli 12, Aatu 9, Atte 8, Jesper 7, Otso 3, Rony 3

Kokkolan Namikan matka kohti Kauhajokea alkoi kuuraisena lokakuun lauantai aamuna vähän liiankin liukkaasti. Perille kuitenkin päästiin ja ensimmäisenä vastaan asettui Lapuan Korikobrat, joka oli voittanut avausottelussa kotijoukkue Karhu Basketin niukasti 58 - 63. Namikalla kokoonpanossa oli kaksi viisikollista pelaajia, joiden koko kentän pallollisen painostuksella yritettiin saada kitkaa Kobrien pelaamiseen. Namika pelasi ensimmäisellä jaksolla käsijarru päällä ja Lapua pääsi jo yli kymmenen pisteen karkumatkalle. Toisella neljänneksellä Kobrien pelaaminen saatiin vaikeammaksi ja puoliajalle ero kaventui kuuteen pisteeseen. Kolmaskin jakso jatkettiin samalla taktiikalla ja peli pysyi tasaisena. Päätösjaksolla hyökkäyspeliä yritettiin järkevöittää puolustuksen rauhoittamisella, mutta Kobrat hallitsi ottelun loppua ja vei sarjapisteet Lapualle. Läpi ottelun saatiin hyviä ajoja vastustajan korille ja heittopaikkoja oli, mutta palloa ei saatu sukkaan riittävällä prosentilla. Olisiko renkaiden vaihto auttanut? Tappiosta huolimatta nastaa oli...

Karhu Basket - Kokkolan NMKY 71 - 34 (12-11, 15-4, 18-14, 26-5)

Akseli 17, Aatu 5, Jesper 4, Otso 4, Aapo 2, Atte 2

Toinen ottelu alkoi välittömästi ensimmäisen perään ja aika nopeasti selvisi, että palautumisaikaa ei ollut tarpeeksi. Omaa pelaamista hidastettiin ja vielä ensimmäisellä jaksolla ajatus pysyi terävänä ja onnistuneen summeriheiton jälkeen Karhu johti ottelua vain pisteellä. Toinen neljännes menikin sitten jo yli kymmennellä pisteellä kotijoukkueelle ja vaikka puoliajan jälkeen päästiin vielä otteluun mukaan, niin päätösjaksolla Karhut juoksivat helppoon voittoon.